tiistai 28. lokakuuta 2014

Lapuan kirjasto


 Päätin toteuttaa uhkaukseni siitä, että tekisin bloggauksen Lapuan kirjastosta. Tai enemmänkin sen lastenosastosta, missä me parin kaverin kanssa pidettiin paikallisille 3-4-luokkalaisille opetustuokio siitä millä perusteella kirjat hyllyistä löytyy. Juu, se oikeastaan oli sen opetustilanteen tarkoitus jos vähän pelkistää. Oli kyllä melko jännä tilanne, pakko sanoa (onneksi se on nyt takana päin)! Mutta on kyllä aina tosi kiva käydä lähipaikkakuntien kirjastoissa tutustumassa, olenkin käynyt jo Peräseinäjoella ja Lapualla, keskiviikkona on Vaasan vuoro kun mennään ruotsin kurssiin liittyen tutustumaan vähän kirjastoihin. 

Lapualla on kyllä hieno kulttuurikeskus Vanha Paukku jonka tiloissa tuo kirjastokin on. Vanha Paukku on siis vanha (patruuna)tehdas kuten joku jo saattoi yllä olevista kuvistakin ehkä päätellä. Kirjaston lisäksi kulttuurikeskuksessa sijaitsee ainakin elokuvateatteri, teatteri, taidemuseo ja kansalaisopisto. Jotenkin tosi hienoa, varsinkin kun olin vähän olettanut, että Lapua on vain pieni paikka missä on juuri ja juuri se kirjasto, eikä sitten paljon mitään muuta. Mutta jos jotakuta kiinnostaa lukea enemmänkin vanhan tehtaan historiasta niin mm. täältä löytyy: http://www.vanhapaukku.fi/historia

Miusta ainakin on tosi siistiä, että Lapualla on osattu hyödyntää noita vanhan tehtaan tiloja niin tehokkaasti ja hienosti. Kannattaa joskus muuten käydä tuolla Lapuan kirjastossa jos vaan mahdollista, se on kyllä jotenkin tosi persoonallinen ja kodikas paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti