sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Roikun sinussa kuin hirsipuussa

... Kielon kukkia suussa ja vailla huolta!

Eilen, lauantaina oli Seinäjoella Happoradion Eleganttimarssi-kiertueen konsertti jota oltiin kaverin kanssa katsomassa. Siitä asti on soinut päässä erityisesti Hirsipuu, syytä en tiedä. Mutta olipa kiva kerrankin käydä jossain harrastamassa vähän kulttuuriakin, kun tulee niin harvoin lähdettyä mihinkään, jos ja kun kirjastoa ei lasketa.

Tää alempi video ei oo Seinäjoelta, mutta melko samanlainen esitys se oli täälläkin. Miusta erityisen kivaa oli, kun lavalla oli tuommosia jalkalamppuja. Koko keikka itse asiassa alkoi niin, että kaikki esiintyjät sytytti oman lamppunsa yksi kerrallaan.



En saanu keikalta kauheasti mitään kuvia, kun kamerani ei oo mikään paras. Ja sitten toisaalta, halusin ihan vaan keskittyä olennaiseen. Miusta oli itse asiassa tosi ärsyttävää kun paikalla oli sellasia ihmisiä, jotka ei selkeesti osanneet muuttaa kännykkäkameroidensa asetuksia ollenkaan vaan räiskivät salamavaloilla (joillain oli siinä kamerassa vielä äänetkin päällä, öärnggh). Olihan se kyllä vähän häiritsevää. Tai aika paljonkin oikeestaan. Jos kerran on ihan pakko ottaa kuvia, niin eikö niitä voi ottaa mahollisimman huomaamattomasti?


Mutta kaikkiaan oi kuitenkin tosi kiva keikka. Saatiin istua koko keikan ajan koska Eleganttimarssi on konserttisalikiertue, joka tarkotti myös sitä, että soittajina oli myös kolme viulistia ja kosketinsoittaja. Seinäjoella tuo konsertti ei tosin ollut konserttisalissa vaan Rytmikorjaamolla joka on enemmänkin rokkiklubi, siksi tuolitkin oli vähän... No ne ois voinu olla paremmatkin, sanotaan vaikka niin. Mutta vaikka nyt vaikuttaa ehkä siltä että valitan asioista vaan, niin kyllä miulla oikeesti oli tosi kivaa!

Tässä Che Guevara joka oli ehkä tän keikan suosikkibiisini (tääkään video ei oo Seinäjoelta, mutta sillähän ei ole merkitystä, samalta kiertueelta tää kuitenkin on) :



Tää päivä menee varmaan noita keikkavideoita katsellessa ja kuunnellessa. Yksi esseekin pitäis tehdä loppuun mut sehän menee siinä sivussa.

Tässä vielä loppuun vähän humppaa, eli Ihmisenpyörä:



P.S. Jouluun on kuukausi enää!

7 kommenttia:

  1. Mie olin Joensuussa kattoo samaisen Eleganttimarssikiertueen konsertin!! Miusta siel oli ihmisillä vähä liian eleganttimeno, mutta muuten ihan jees :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! Meillä oli just sopivasti elegantti meno, mutta se tila varmaan vaikuttaa aika paljon. ;D Kun meillä se oli vähän semmonen tehdashallimaisempi se tila. Missä se keikka Joensuussa oli?

      Poista
    2. Ei ku nii joo se oli Carelia-salissa! :D

      Poista
  2. Joo, niin oli! Siinä miun vieressä istu just joku vanhempi nainen ni miusta vaa tuntu et se kattoo pahasti ku mie vaa hoilotin siel äänee niit biisejä ja olin iha fiiliksissä. Ois vissii pitäny vaa istuu hiljaa paikallaan, kädet ristissä ja olla heilumatta :D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh! Teidän näkemykset ei ihan kohdannu. :DD Meillä ei ollu tommosta ongelmaa, vaikka oli tuollaki kyllä yllättävän paljon semmosia vanhempiaki ihmisiä. Mut jossain vaiheessa ku Aki huudatti nii se sanoki että meistä lähti hyvin ääntä, ja sit se mietti että jos se johtuuki siitä ettei olla konserttisalissa. Aattelin et se vaa höpisee omiaan mut ehkä siinä on jotain perääki. :D

      Poista
  3. Kyllä siinä saattaa hyvinkin olla perää! Se konserttisali ympäristö on vaa jotenki sellanen ja sit tiiätkö ku kaikki vaa napottaa istuu siinä tuolissaan ni onhan se vähä sellasta jäykkää. Mutta sitte siinä on ne hyvätkin puolensa ku voi oikeesti vaa keskittyy kuuntelemaan sitä hyvää musiikkia, eikä kukaa kilju korvaan tai töni tai seiso edessä tai heilu humalaisena vieressä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta! Kyl mieki tykkäsin siitä että sai vaan istuu kaikessa rauhassa ja fiilistellä (penkki ois voinu olla parempikii kyllä tosiaan mut mitäs pienistä). Ajattelin ensin että tuo Seinäjoen keikan istumajärjestely oli vähän pylleröstä mut nyt ku miettii ni siinä sekottu just sopivasti sekä konserttisalia ja sit semmosta normikeikkaa, ku siellä taaempana samassa tilassa oli esim. anniskelualue ja ihmiset kuitenkin liikku vähän rennommin.

      Poista