sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Olen töhertelijä

 Miulla on ehkä hieman huono tapa töherrellä tunneilla. En oikeastaan osaa olla vaan ja kuunnella, aina pitää olla kynä ja paperia -ja jos ei ole paperia, niin sitten kahvikuppikin käy. Vois sanoa, että miulla on mekein pakonomainen tarve piirtää jotain koko ajan. Toisaaltahan tää ei kai oo pelkästään huono asia, sillä muistan kuulleeni tai lukeneeni jostain, että töhertely oppitunneilla auttaa keskittymään. Tai niin no, auttaa ehkä keskittymään kyllä, mutta millaisiin asioihin? Väittäisin kuitenkin näin oman kokemukseni pohjalta, että useammin ihan niihin omiin kuvitelmiin ja ajatuksiin ennemmin kuin siihen mitä siellä luennolla oikeasti puhutaan (melko useinkin saatan alkaa kehitellä piirtämilleni hahmoille taustatarinoita). Tätä vahvistais myös se havainto, että aina silloin kun tunneilla käsitellään jotain oikeasti mielenkiintoista asiaa, niin miun jatkuva piirtäminen keskeytyy ja alan ihan erilaisella mielenkiinnolla seurata sitä mistä siellä luennolla puhutaan.

Mutta sekin on jännä huomata, että en muutoin piirrä kuin siellä tunneilla. Ehkä se johtuu siitä, että tunneilla siihen piirtämiseen ei kuitenkaan paneudu niin paljon kuin vaikka kotona. Ja sillon kun ei ole liiallisia paineita piirtää jotain hienoa, niin siinä yleensä onnistuu aina jotenkin paremmin. Muutoin en enää juuri harrastakaan piirtämistä kuin päivyrin sivuille tai monisteiden kulmiin.

Jaa miksi halusin tästä asiasta kirjoittaa? Kai mie halusin näyttää, että oon tosi ahkera opiskelija ja miulla on tosi usein tosi mielenkiintosia luentoja... Sitä paitsi nää piirustukset on oikeestaan aika hauskoja ja niitä on kuitenkin aina tosi kiva näyttää muillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti