sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Rakastuin taas erääseen elokuvaan

Vietin rentoa sunnuntaita ja katsoin kirjastosta lainaamani The Music Never Stopped-elokuvan. Koska juonta on vähän vaikee selittää niin lainaan tökerösti kuvauksen takakannesta:

"Parikymmentä vuotta sitten 
vanhempiensa luota ovet paukkuen 
lähtenyt Gabriel löydetään harhailemasta New Yorkin kadulla. 
Sairaalassa hänellä havaitaan 
aivovamma, jonka takia hän ei pysty 
muodostamaan uusia muistoja 
ja kuvittelee olevansa vuodessa 1968."

Gabriel on aluksi ihan omissa maailmoissaan aivokasvaimen vuoksi, mutta herää vähitellen eloon kuullessaan musiikkia nuoruudestaan. Tämä antaa isä Henrylle tilaisuuden lähentää viilenneitä välejään poikansa kanssa.

Elokuva on tehty vuonna 2011 ja sen on ohjannut Jim Kohlberg, joka ei miulle ollut tuttu ohjaaja ollenkaan. Elokuva sijoittuu 80-luvulle, sisältää paljon takaumia 60-luvulle ja perustuu muuten tositapahtumiin. Kuinka paljon, niin sitä en osaa sanoa.

Elokuvassa on tietysti paljon 60-luvun musiikkia: Beatlesia, Bob Dylania, Rolling Stonesia, sekä myös miulle tuntemattomampia kuten Crosbya, Stills and Nashia ja Grateful Deadia joista viimeinen on päähenkilölle Gabrielille (Lou Taylor Pucci) erityisen tärkeä ja oikeastaan koko elokuvan kannalta merkityksellinen. Onhan jo elokuvan nimi The Music Never Stopped kyseisen bändin erään biisin nimi.

Hienoin näyttelijäsuoritus oli miusta J. K. Simmonsilla (Henry), jonka itse muistan lähinnä Junosta ja Spider Manista. Mainitsin aiemmin, että Gabriel olis elokuvan päähenkilö, mutta kun tarkemmin ajattelee niin se vois ihan yhtä hyvin olla myös isä Henry.

Kaikkiaan miulla ei oo tuosta elokuvasta oikein mitään pahaa sanottavaa, se oli tosi sydämellinen ja ihana. Varsinkin jos on kiinnostunu 60-luvusta, hipeistä ja rockista niin suosittelen kyllä tosi isosti tuon leffan kattomista, mie tykkäsin. Oli myös ihana seurata kuinka isän ja pojan suhde vaan lähenee ja lähenee loppua kohden.

Miun on vielä pakko lisätä tähän loppuun biisi joka myös elokuvassa soi, mutta josta tykkään hirveesti muutenkin, eli:

Buffalo Springfield - For What It's Worth:


(Kuvan lähde: www.imdb.com)

3 kommenttia:

  1. Jaahas jaahas,uusi löytö siis.
    No kiva kun on löytynyt jotain katsottavaa,muuta en ossoo sanoa.
    VIELÄKÄÄN en ole ruvennut tekemään sitä pyytämääsi piirustusta mutta vielä yksi koe ja yksi-kaksi koulupäivää nii kurssi vaihtuu...ihanaa jeeesh,excellent indeed

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas kivaa kun kommentoit! :D Jaksele vielä tää viikko loppuun, ja sitten voit alottaa sitä miun piirustusta. ;)

      Poista
    2. Eipä mitiä ja sinänsä olen jaksanut,aion nimittäin ottaa vapaata koulusta huomenna koska olen ollut kämpillä kaksi-kolme viikkoa ja mulla on flunssa joten nii...
      Aloitan sit kunhan olen taas terve ja harjoitellut piirtämistä .3.

      Poista