maanantai 24. maaliskuuta 2014

Positiivisempia leffakokemuksia

Kävimme tänään kaveriporukalla katsomassa elokuvan Only Lovers Left Alive. Elokuva oli loistava, mutta samaa ei voi taas sanoa salista. Vaikka tämä sali oli huomattavasti paljon paljon parempi, niin yksi pieni vika siinä kuitenkin oli: viereisen salin tehosteet oli niin kovat, että ne jyris meidänkin salissa. Vähän vaikee selittää, mutta elokuvaa häiritsi semmoset järjettömät bassojytinät, tiedättekö? Kuitenkin jäi kivat fiilikset, kun elokuva oli niin mielettömän hieno ja ihana ja mahtava.


Leffa kertoo vampyyripariskunnasta, Adamista (Tom Hiddleston) ja Evestä (Tilda Swinton) jotka ovat olleet vuosisatoja yhdessä. Adam on underground-muusikko ja synkistelevä romantikko joka asuu elokuvan alussa yksin asunnossaan Detroitissa. Adamin apuna häärää "zombi" Ian (Anton Yelchin) Eve taas asuu maapallon toisella puolella Tangerissa, mutta hän lentää Detroitiin rakkaansa luo tämän masentuneisuuden vuoksi. Kuvioihin sotkeutuu jossain välissä myös Even pikkusisko Ava (Mia Wasikowska) joka aiheuttaa päänsärkyä erityisesti Adamille.
Elokuvassa kaikki tapahtuu yöaikaan, joka luo oman ihanan tunnelmansa, samoin matkustelu jota sitäkin on aika paljon.

Tää oli tämmönen hidastempoinen taideleffa jossa on kuitenkin huumoriakin mukana, just sellanen mistä mie tykkään siis. (Ja olihan tässä tietysti miun lempinäyttelijäkin) mutta erityisesti tykkäsin tästä leffasta sen tunnelman takia, miulle tuli sitä kattoessa samanlainen olo kun sillon kun matkustaa ulkomaille tai kun kävelee kaupungilla yöllä, semmonen... Että kaikki on vaan kaunista, arvoituksellista ja ihanaa! Musiikki oli tietenkin piste iin päälle.




(Kuvan lähde: www.horrorpedia.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti